Ada info.. Klik Sini

Followers

NurNasa Wedding day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Bunga-bunga cinta

Sebelum memulakan bicara , layan dulu lagu ini..




Dah lama tak dengar lagu ni, lagu ni masa misha omar mula-mula nak popular dulu, lagu bunga-bunga cinta ini selalu berkumandang di radio..

Kenapa saya berbicara mengenai bunga...Sebab saya nak menceritakan obsesi saya dengan bunga.. tapi bukan sebarang bunga, hanya bunga mawar berwarna biru..


Tadi cari info mengenai mawar biru ni,  tak sangka bunga mawar biru ini banyak digunakan di dalam filem juga.. ingatkan bunga mawar merah sahaja yg popular, kalau ada sesiapa yang layan drama 'siong', tahulah mengenai mawar merah yang dilekat di pintu ria, tanda cinta amzar pd ria




Jauh melalut nie, apa yang nak aarin nak ceritakan adalah suka sangat mawar biru, dulu2 masa kecik2 ingatkan mmg mawar biru ini wujud (ditanam secara semulajadi) rupa-rupanya buatan manusia, ye..

Masa graduation kat UiTM dulu, abg N ada berikan sejambak bunga mawar biru..mmg happy sangat, hadiah lain tolak tepi..simpan sampai layu, bila layu pun warna biru still nampak lagi..Best, best!!

Nota kaki: 1. Abg N, bila nak beri mawar biru lagi??
                  2. Nak belajar nama bunga dlm bahasa mandarin, ada di blog ini

4 memberi idea:

rasp said...

hehehe sis, my darling SH pun suka bagi kat akak bunga mawar biru...
coz blue is his paberet kaler hehehehee

nuraarin-life said...

samalah dengan aarin, suka sgt warna biru..that's y fanatik dgn mawar biru

bellar0ssa said...

huhu ade ek mawar biru.uniknye.nak kwen t gune tema mawar biru la.hehe

nuraarin-life said...

bella: kos utk mawar biru tinggi skit sbb tue jarang org guna, kalau tak aarin pun nak juga

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails