Ada info.. Klik Sini

Followers

NurNasa Wedding day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Teluk intan, tempat ku dilahirkan

Saya anak jati perak. mama dan ayah saya orang perak... Tunang saya juga orang perak... kiranya saya nie 100% perak... bukan anak emas.. cuma anak emas ibubapa saya jer.. apa yang melalut nie?

Ok, ok tujuan sebenar nak beritahu saya dilahirkan di teluk intan.. apa yang menarik di teluk intan? Mestilah MENARA CONDONG TELUK INTAN.. sepanjang saya berulang-alik semasa balik kg (kampung saya di Bagan Datoh), tak pernah pun naik menara condong itu, baru2 nie menara ni dah dibaik pulih, jadi ada peluang nak naik.





Teluk intan.. Dulu dan sekarang

Keadaan di dalam menara

Nampak Menara nie macam tinggi kan, tapi sebenarnya cuma boleh naik 2 tingkat jer.. paling atas tu tempat tangki air.. Gambar menunjukkan ayah saya sedang melihat jam yang bergoyang tue, setiap 15 minit, jam ini akan berbunyi, mmg best...

Ini pula keadaan di luar menara.. nak tahu asal usul nama teluk intan boleh Klik sini,, nnt kalau cerita kat sini, tak habis2 pula, hehehe

Sempena dengan world Cup ni, menara dihiasi dengan bendera negara yang bertanding, serta ada layar besar untuk penduduk teluk intan menyaksikan perlawanan beramai-ramai...

Nota kaki:
Saya berbangga menjadi anak perak....

4 memberi idea:

sI tEDI said...

x pernah sampai lagi

Hazzy Ishak said...

belum pernah sampai lagi

Latest Entry Hazzy,
Terkena renjatan elektrik ketika tidur
Predators - bukan calang² pemangsa
Gathering Geng Blogger 2010 Meriah dan Berinformasi

rasp said...

i dah pernah sampai sini...
tapi tak naik la plak..rugi rugi...

nuraarin-life said...

tedi & hazzy:
Mai la sini, jalan2

rasp:
rugi ar camtu, jom datang lagi...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails