Ada info.. Klik Sini

Followers

NurNasa Wedding day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Bergaduh di Facebook???



Tak sangka pula di facebook pun kawan-kawan boleh bergaduh... Tapi gaduh mulut atau dengan lebih tepat dengan kata-kata sahaja, bukan bertumbuk atau sepak-sepak ke... Kalau depan mata sure jadi, 'saya tak nak kawan dengan awak dah' sambil memuncungkan mulut, hahahaha

Jadi kepada kawan-kawan yang suka komen di facebook tue, berpada-padalah jangan sampai menyinggung perasaan orang lain. Untuk yang berkenaan pun, janganlah bila komen-komen tetiba lari tajuk pula.

Contoh kejadian: Kalau gambar mengenai gambar kelas, janganlah nak bermanja-manja ngan buah hati di ruang itu, gunalah inbox anda sendiri ker, wall sendiri, bila ditegur tetiba melenting pula kan... Ramai yang sakit mata membaca komen yang berbaur over romantik nie...

Tujuan kita ber-FB sebab nak cari kenalan lama, bertanya khabar setelah mempunyai keluarga sendiri dan juga berkongsi kegembiraan dengan kawan-kawan. Jadi, sematkanlah rasa hormat pada kawan-kawan kita sendiri...

Nota kaki:
Saya suka komen-komen nie....

5 memberi idea:

rasp said...

i ada FB tapi errrrmmmm rasanya nak buka 2 minggu skali pun lum tentu hehehehehehe...
rasa cam nak close shop je :D

sI tEDI said...

ha ha ha ha
kelakar gak ek?
itu pun boleh mendatangkan gaduh dan bertekak walau x nampak muka

nuraarin-life said...

rasp:
hehe.. sis tak tahu seronoknya mengomen nie

tedi:
biasalah, macam2 perangai kan

.s.o.f.i.a. said...

dah lama tak layan fb..... dah boring kot.....

Faarihin said...

salam singgah sini...

ha.. betul tu.. tajuk lain.. komen plak ntah apa2.. makin lama makin tak best dah fb ni.. huhuhu.. (^__^)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails