Ada info.. Klik Sini

Followers

NurNasa Wedding day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Nak tanya pendapat! Perlu tak beli insurans untuk kad ??

Saya sebenarnya dalam dilema ni, saya rasa macam nak batalkan insurans untuk kad kredit dan ATM kad saya, setahun bayar RM98.. Saya dah ambil selama 2 tahun dan ini nak masuk tahun ketiga, tapi masalahnya perlu ke saya ambil insurans untuk kad kredit ni?

Kebaikan insurans kad kredit ini:
a) Sekali call, syarikat ini akan batalkan semua kad yang kita ada (berguna kalau kita hilang dompet)
b) Sekiranya kad hilang, dan berlaku pembelian melalui kad itu, saya tak perlu bayar sbb insurans ini akan cover
b) Sekiranya kad hilang di luar negara, hanya perlu hubungi syarikat insurans ini dan mereka akan bayarkan semua perbelamjaan kita seperti hotel, tiket kapal terbang.

Kenapa saya rasa macam tak nak memperbarui insurans:
a) Dulu saya ada banyak kad kredit, tapi sekarang semua dah batalkan
b) Bukan selalu ke luar negara
c) Insurans ni macam tak ada follow up ngan kita seperti call dan survey, hanya hantar surat sahaja senang kata not friendly dengan customer

Jadi, patut tak saya batalkan insuran ini?


5 memberi idea:

eB@mamaAerish'n'Aed said...

tensen kan?... eb kalo free... on jerk... kalo dorg promote lebey2... sori... angkat tgn dolo...

nuraarin-life said...

tu yang aarin pikirkan sekarang nie.. Rm98 banyak jugatu, lepas kasut branded oooo, tgh2 masa sale ni, hehehe

ann @ hatiberbunga said...

pendapat ann :
x perlu kot.. kecuali la mmg ada byk kad. lgpun, mahal sgt tu.. pastu klau xde pape claim, duit insuran tu burn trus. sgt lah rugi. better melabur utk insurans yg ada investment-link yg bila tiba tempoh matang, kita bleh claim balik at least 75% duit insurans yg kita duk bayar tiap2 bulan tu..

tp tu pendapat ann je la.. terpulang pada aarin utk pertimbangkan. ;)

nuraarin-life said...

thanks ann, memang ada fikir macam better invest pd insurans yang mendatangkan hasil, selain melindungi dapat duit balik

hiro said...

err..xtw.hee

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails