Ada info.. Klik Sini

Followers

NurNasa Wedding day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Revolusi telefon bimbit

Revolusi..revolusi... tergiang-giang lagu Bunkface di kepala semasa menaip tajuk enri ini...

Entry ini khas menceritakan sepanjang sedekad menggunakan alat yang dikenali sebagai 'telefon bimbit' or nama glamournya handphone..Semasa saya belek2 handphone terbaru saya ni, terkenang 10 tahun lepas masa saya mula-mula guna handphone, terasa sangat2 excitede, jadi nak kenangkan kembali jenis2 dan jenama handphone yg pernah saya gunakan...

1998 - Alcatel (google gambar tak jumpa dah...)
Masa tu baru first time dapat duit gaji lepas SPM..Masa tu, dunia hp tak meluas lagi, nak beli line pun makan beratus-ratus, kalau masa tu ada hp org mmg ingat kita nie org berduit la..


2000 - Nokia 3210




Mummy belikan hp nokia 3210 sempena saya dapat masuk UiTM, masa ni harga hp ni dekat2 RM1000 juga lah..

2002 - Nokia 3310

Masa ni baru dapat PTPTN, jadi joli sakan.. Adik2 jangan ikut aksi ini, duit PTPTN tu untuk kegunaan belajar @ kecemasan sahaja



2003 - Nokia butterfly (tak ingat nama modelnya)


Hp ini dihadiahkan oleh Abg N sebab hp kena curi masa pergi tengok konsert sambut tahun 2002 di KLCC, jadi Abg N rasa bertanggungjawab untuk gantikan..hehehe Masa nie harga sim kad dalam RM138 jer


2005 - Nokia Flip phone (2650)

Hp ni saya pujuk abah belikan sebab masa tu dapat duit pencen, mmg teringin nak pakai hp flip phone, macam best jer, tapi tak tahan lama, saya tengok kat pasaran pun ada kejap jer

2005 - Sony erricson Flip phone
Tak serik lagi dgn hp flip phone, hp ini Abg N punya, pinjam jer (tapi tak pulang2 pun)


2006 -  Nokia 6680
Beli ni sebab dapat bonus, mmg puas hati sebab ada 3G, tangkap gambar pun cantik.. ada memori kad...Masih elok sampai sekarang...




2008 - Sony erricson
Masa ni tengah glamour cyber shot, jadi terpengaruh so pakai 2 phone, masa nie sim kad dah murah sgt2 (baru RM8.80)


2009 - Nokia express music


Hp ini dipakai sehingga kini... Warna merah menjadi pilihan, memory sampai 8GB, ntah nak masukkan software apa lagi dlm nie.. ada special sbb ada Garmin, kalau sesat ada guideline kan.. baru-baru ini ke melaka guna software ini lah


* gambar hasil carian goggle

Nota kaki:
I wish for blackberry next year.. ke Iphone...Hmmm cannot make a decision now!!

6 memberi idea:

sI tEDI said...

hik hik hik

byk gila pakai enpn sejak dulu ek.

aku 3 kali je tukau :P

khmer news said...

Hello friend, could you exchange my blog?
I hope you can link my blog to yours
this is my site: http://khmernewstoday.blogspot.com/
thanks you
cheer,

Hazzy Ishak said...

nak yang tu jugak
huhu

rasp said...

sis, i pun guna nokia 6680...
until now masih guna tat phone as my official phone...
elok lagi kan....
personal phone pun nokia gak....

nuraarin-life said...

tedi:
haha.. tak sangka gak, godek2 baru perasan oakai hp banyak nie

hazzy:
mari kita sama2 usaha yer

rasp:
still nokia is the best.. tukar pun sbb org belikan, hehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...byk tu gune hp..mcm2 da ekk...hurmm..BB ke iphone y ok ekk..?? trase nk tuka jgk..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails